1 av 2
Ett kraftig smäll hördes över Malmö innerstad från en explosion vid entrén till nöjesbåten Prins Bernhard. Foto: Drago Prvulovic/Scanpix
2 av 2
Dörren trycktes in och en liten brand blossade upp vid explosionen. Ingen skadades i den för tillfället stängda båten som ligger i den gamla färjeterminalen i Malmö hamn. Foto: Drago Prvulovic/Scanpix
Malmö

Inget samband mellan krogsprängningar

1:27 min

Den senaste tiden har det inträffat två sprängningar på två olika restauranger i Malmö och i onsdags förra veckan sköts även en 36-årig man ner bakifrån på Sibbarp. Men enligt polisen finns det just nu inga samband mellan någon av händelserna.

Två sprängningar på två olika restauranger i Malmö. I onsdags i förra veckan mördades en man i Sibbarp. Men polisen ser just nu inga samband mellan händelserna.

– I nuläget ser vi inget samband mellan sprängningen på Gökboet i tisdags och sprängningen på Prins Bernhard i natt, säger J-B Cederholm, spaningsledare på länskriminalen i Skåne.

Enligt honom kan de senaste händelserna inte kopplas samman med organiserad brottslighet, och det handlar inte om uppgörelser mellan kriminella gäng. Polisen ser just nu heller inga samband mellan ägarna på restaurangerna eller mordet vid Sibbarps kallbadhus i onsdags då en 36-årig man sköts ner bakifrån.

– Alla tre händelser är separata och enskilda, så som vi bedömer det nu, säger J-B Cederholm.

Enligt det första preliminära resultatet av en teknisk undersökning var det en liten laddning som exploderade vid entrén till restaurangen Prins Bernhard i Malmö i natt.

– Det jag kan säga är att det inte är en sprängladdning av den kaliber som var på Gökboet i tisdags. Det är en annan typ av sprängladdning som är betydligt lindrigare.

När det gäller mordet i Sibbarp är motivet fortfarande okänt, men polisen misstänker att gärningsmannen ska ha varit på platsen två timmar innan skjutningen och även dagen före.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista