Södra Sandby

Skola reagerar efter ofredanden

1:34 min

De senaste två veckorna har fem polisanmälningar gjorts efter att män ofredat barn i Södra Sandby. Senaste i helgen då en 11-årig flicka hotades med kniv av en man som följt efter henne när hon rastade hunden.

På grund av den senaste tidens händelser har man på Uggleskolan i Södra Sandby därför pratat med eleverna om vad man ska göra om något händer.

– Pedagogerna har talat om hur man ska förhålla sig om man blir kontaktad av personer som man inte känner. Vi har också understrukit vikten av att hålla sig på skolgården, säger Per Wickström, rektor på Uggleskolan

Föräldrar till elever på Uggleskolan har också blivit informerade om vad man nu gör på skolan, detta har gjorts i samråd med polisen.

– Med polisen har vi bland annat diskuterat balansgången mellan att informera men samtidigt inte jaga upp en orolig stämning, säger Per Wickström.

Håkan Ström är pappa till en tioårig dotter i Södra Sandby. Han känner stor oro och just nu hjälps familjen åt att hämta och lämna dottern på skolan.

– Vi har fått vidta vissa åtgärder när det gäller att gå till skolan och gå hem från skolan. Vi har ett system så när jag är hemma hämtar jag också hjälper storebror och frun i huset till, säger Håkan Ström.