Regn lockar inte till nöjesfält

Sommarens dåliga väder gör att besökarna sviker nöjesfälten i Skåne. Trots satsning på ett tivoliland har besökarna ändå inte kommit till Tosselilla Sommarland.

– Hittills har vi kanske tappat 20 procent - men nu när det blivit lite väder har vi haft rekordbesök, säger Lasse Cederholm, en av delägarna till Tosselilla Sommarland.

Även om besökarna kommer när solen tittar fram har man vissa dagar i sommar haft så få som 500 besökare på Tosselilla sommarland. För att verksamheten ska gå runt ekonomiskt krävs drygt 2 000 besökare per dag.

Tivoli i Köpenhamn beskriver juni som en förfärlig månad och noterar minskat antal besökare med 25 procent. På Skånes Djurpark är siffrorna lika dystra, enligt halvårsrapporten ser det ut som besökarantalet i juni och juli som ska vara djurparkens bästa tid gått ner med mellan 25 och 30 procent jämför med förra året. Av de nöjesfält och djurparker som P4 Radio Malmöhus varit i kontakt med är det bara Ystads djurpark som noterar en uppgång i besökarantalet.

Nu återstår att hoppas att vädret inte blir sämre. Och nu återstår bara att hoppas att vädret inte blir sämre, säger Lasse Cederholm på Tosselilla, som räknat på hur många besök som krävs totalt.

– Det bör väl vara 80 000 minst för att vi ska kunna hålla igång det. Det klarar vi om vi får fint väder de sista veckorna, säger Lasse Cederholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista