Helsingborg

Treklövern vill satsa på skola och omsorg

1:31 min

Den borgerliga treklöver i Helsingborg har presenterat sin budget för 2012. Utöver den generella uppskrivningen på två procent görs även en rad satsningar inom den kommunala kärnverksamheten som skola och omsorg.

– Vi lägger 35 miljoner kronor på barn för att värna om kvaliteten och vi lägger 20 miljoner kronor på de gamla för att värna om kvaliteten, säger Maria Winberg Nordström, folkpartist.

Samverkan var ett ord som användes mycket under budgetpresentationen, dels mellan förvaltningar och olika kommunala verksamheter mot hemlöshet och ungas drogmissbruk, dels mellan kommunala bolag för att man ska hjälpas åt att stävja klotter och skadegörelse.

Andra exempel på satsningar som lyftes fram i presentationen av budgeten är fler platser för LSS-boende och fler trygghetsboenden.

Moderaten Christian Orsing betonade också att kommunen befinner sig i ett ganska ljust ekonomiskt läge, inte minst jämfört med förra året. Men så är ju frågan om treklövern som styr Helsingborg i minoritet kommer att få igenom budgeten eller inte.

- Vi har ju styrt Helsingborg tidigare i minoritet och i stort brukar det finnas en konsensus bakom dem breda besluten, säger Christian Orsing (M), tillförordnad ordförande i kommunstyrelsen.