16-åring misstänks för knivmord

En 16-årig pojke misstänks för mordet på en 29-årig man som knivhöggs till döds på Rosengård i Malmö på lördagskvällen. Mordet föregicks av bråk mellan två olika grupper under dagen och kvällen.

Exakt vad bråket handlade om vet polisen inte än. Den utlösande händelsen tycks ha varit att den ena gruppen tog sig in på Rosengårdsbadet.

– Någon blir irriterad för att folk klättrar över staketet till Rosengårdsbadet och badar med kläderna på, säger Tony Pallon, kriminalkommissarie på länskriminalen.

Var det meningen att någon skulle dö?

Ingenting tyder på att det var ett överlagt mord, säger Tony Pallon.

Än så länge rubricerar polisen dock händelsen som mord. Det fanns flera vittnen och polisen tog med åtta personer till förhör. Polisen fick snabbt ett bra signalement på gärningsmannen. En av de åtta som förhördes är den 16-årige pojke som nu är anhållen, misstänkt för mordet. Förhören med honom fortsätter nu i närvaro av hans advokat. De övriga sju släpptes under natten.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".