Fördubblade hotellkostnader i Lund

Socialförvaltningen i Lund har mer än fördubblat sina kostnader för hotellboende till personer som saknar bostad. Första halvåret i år kostade hotellboendet 311 000 kronor jämfört med 133 000 samma period förra året.

- Konkurrensen om bostäder är så stor att om man har blivit värkt en gång, har en betalningsanmärkning eller dålig ordning på ekonomin så är det svårt på bostadsmarknaden, säger Annika Pettersson, chef för socialtjänstens avdelning för ekonomiskt bistånd på Lunds kommun.

Hon kan inte säga de ökade kostnaderna är en trend eller en tillfällig uppgång, variationerna är nämligen stora från år till år, vad hon däremot kan säga är att det har varit en generell uppgång de senaste åren.

- Om några år kommer det att finnas fler lägenheter i Lund och då kanske det även gör att vi kan minska våra hotellkostnader, säger Annika Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista