Malmö

Skottlossning utanför svartklubb

1:25 min

Flera skott avlossades utanför en svartklubb på Norra Grängesbergsgatan i Malmö tidigt i morse. Enligt polisen ska ingen ha blivit skadad.

– Det var ju en del folk som var ute och rörde sig vid den tiden och blir det skottlossning så blir ju folk rädda och börjar kanske springa av den anledningen, säger Calle Persson som är informatör hos Skånepolisen. 

Vid halv sex-tiden i morse hörde flera vittnen av sig till polisen. Enligt dem hade det varit skottlossning utanför en svartklubb i Malmö. Vittnena berättar om två gärningsmän som ska ha jagat en tredje man och att mellan tre och sex skott avlossades. Men när polisen kom fram var alla inblandade borta. 

– När poliserna kommer till platsen, och det är bara en liten stund därefter, så är varken någon målsägande eller några gärningsmän kvar på platsen. 

– Vi hittar inte heller några tecken på att någon har blivit skjuten, i form av blod eller liknande. Det har inte heller än så länge dykt upp någon skottskadad person på sjukhuset, säger Calle Persson. 

Du sa själv att det var mycket folk i rörelse - fanns det någon risk för att någon skulle ha blivit skadad? 

– Förutsatt att det var skarpa skott, ja. Det är det alltid när det skjuts i tättbebyggt område och framförallt när det rör sig folk runt omkring. 

Vet ni om det var skarpa skott?

– Inte än. Det har gjorts vissa fynd på platsen men inga skotthål i någonting. Men det är svårt, har de sprungit och skjutit så kan skotten ha tagit i något träd eller liknande, säger Calle Persson.