Malmö

Fler och fler vill kongressa i Malmö

1:38 min

Fler och fler vill lägga sina möten och konferenser i Malmö. Bara nu i maj kommer åtta olika kongresser som kommer att locka omkring 4 400 deltagare.

– Det går väldigt bra för Malmö just nu på mötesfronten kan man säga. Vi ser en tydlig ökning av förfrågningar, där fler organisationer och branschföreningar visar intresse av att arrangera möten i staden, säger Sofie Tervaniemi, projektledare på Malmö Convention Bureau. 

Malmö Convention Bureau är en del av Malmö turism och har till uppgift att marknadsföra staden. Antalet förfrågningar från olika branschföreningar som vill arrangera sina möten har ökat med sextio procent, årets första kvartal jämfört med samma period förra året. 

Kongresserna är viktiga för Malmö menar Sofie Tervaniemi, inte minst för spetskompetensen som de för med sig, men också för att man räknar med att varje kongressdeltagare kommer att spendera ungefär 3 200 kronor per dygn i staden på hotell, restaurangbesök och shopping. 

– Malmö är en väldigt ung och attraktiv stad som är i ropet just nu med bra infrastruktur och närhet till norra Europas största flygplats. Malmö har också många nya mötesplatser som Malmö Arena och Swedbank Stadion, men också dem gamla mötesplatserna har renoverats och satsar på att bli mer attraktiva, säger Sofie Tervaniemi.