Sjöbo

Fiskare på Sövdesjön befaras ha drunknat

Polisen: ”Vi räknar med att få ner en helikopter”
1:23 min

Ett stort pådrag med bland annat polis och räddningstjänst sökte hela söndagen både till sjöss och med helikopter efter de två män i 40-årsåldern, som försvann under en fisketur på Sövdesjön söder om Sjöbo på lördagen. Men på kvällen avbröts sökandet. De två männen befaras ha drunknat.

Redan på lördagen fick polisen larm om en båt mitt på Sövdesjön. Ingen person fanns ombord, men väl sportfiskeredskap.

Till en början avskrevs ärendet av polisen, men under natten hörde anhöriga av sig och berättade att de saknade två medelålders män som har varit ute och fiskat på Sövdesjön

De anhöriga lämnade en beskrivning på den båt som männen ska ha varit ute med och det visade sig vara samma båt som hittades tom under lördagskvällen.

På söndagen hörde ett vittne av sig till polisen och berättade att männen setts fiska vid 16-tiden på lördagen. Vad som sedan hänt vet man inte.

Under söndagen sökte polis, räddningstjänst och även flyg från Frivilliga flygkåren i området, både på sjön och runt omkring. Även en helikopter från Göteborg sattes in i sökandet.

- Vi har avbrutit sökandet nu. Det är osäkert om vi kommer att fortsätta sökandet i morgon, sade Erik Jeppson, länsvakthavande befäl på Skånepolisen vid 18.30-tiden på söndagskvällen.

De två männen befaras ha drunknat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".