Landskrona Bois sparkar sin tränare

Allsvenska bottenlaget Landskrona Bois byter tränare. Efter tre och ett halvt år har Janne Jönsson fått sparken, och istället tar den assisterande tränaren Roar Hansen över, åtminstone för ett tag.

–En ny röst i omklädningsrummet kan vara vad som behövs för att det ska vända, säger klubbens ordförande Kenneth Håkansson.

Svartvitrandiga Bois ligger näst sist i fotbollsallsvenskan, med bara två segrar på fjorton matcher, och superettan kommer allt närmare, trots starka nyförvärv som exempelvis Jörgen Pettersson.

I måndags kväll rasade Landskronas spel samman i andra halvlek hemma mot Halmstad - det blev förlust med 0-4.

Så igår fick Janne Jönsson sparken, och istället tar assisterande tränaren Roar Hansen över så länge. Han har tidigare tränat klubbar som Stidsvig och Helsingborgs Södra. Sökandet efter en ny huvudtränare har redan startat.

–Vi kommer nu att sondera terrängen för att hitta en ny huvudtränare, antingen på kort sikt för den här säsongen, men också naturligtvis på lång sikt, säger Kenneth Håkansson, Landskrona Bois ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista