16-åring begärs häktad för knivmord

Den 16-åring som greps och anhölls i måndags misstänkt för mordet på en 29-årig man på Rosengård i Malmö, kommer att begäras häktad.

Det var i lördags kväll som en 29-åring blev knivhuggen till döds efter ett bråk mellan två olika grupper på Rosengård i Malmö. Några timmar efter mordet greps en av 16-åringarna och i måndags kom en annan 16-åring och anmälde sig själv hos polisen. Nu kommer alltås den ena att begäras häktad misstänkt för mord. Det säger åklagare Bengt Dahlbom till P4 Radio Malmöhus.
Den andra 16-åringen släpptes igår kväll men är fortfarande misstänkt för skyddande av brottsling. Utredningen går nu vidarare genom att man fortsätter att förhöra vittnen. Den kniv som hittades på platsen undersöks också av polisens tekniker. Enligt åklagare Bengt Dahlbom finns det dock en del som tyder på att kniven legat en längre tid på platsen och alltså inte skulle vara mordvapnet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista