Mordet på Jannica Ekblad mot en lösning

För exakt 15 år sedan mördades 26-åriga Jannica Ekblad från Malmö. Idag begärdes en man häktade på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Den 52-årige mannen som nu begärs häktas misstänkt för mordet på Jannica Ekblad är samme man som redan häktats misstänkt för mordet på 10-åriga Helén Nilsson ifrån Hörby. Enligt åklagare Pär Anderssons häktningsframställan till Lunds tingsrätt ska mordet på Jannica Ekblad ha utförts någon gång mellan den tredje och fjärde augusti 1989 - alltså för exakt 15 år sedan.

Hittades på rastplats
Jannica Ekblad hittades död på en rastplats utanför Hässleholm. Redan tidigt uppstod misstankar om att Helén Nilsson och Jannica Ekblad mördats av samma person. Bland annat hittade polisens utredare samma typ av hundhår på både Helén Nilssons och Jannica Ekblads kroppar.

Fynd i sommarstuga
Det är fynd i 52-åringens sommarstuga i Höör som gör att mannen nu också misstänks för mordet på Jannica Ekblad, säger Pär Andersson till P4 Radio Malmöhus, men att fynden i stugan skulle vara blodrester vill Pär Andersson inte kommentera. De nya häktningsförhandlingarna hålls imorgon vid Lunds tingsrätt.

Mera tid till utredning
Samtidigt som 52-åringen begärs häktad för mordet på Jannica Ekblad, begärs häktningstiden förlängd ytterligare en månad för mordet på Helén Nilsson eftersom man behöver mera tid för att bli klar med utredningen. 52-åringe sitter häktad i Kristianstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista