Man anhållen för nattens dödsskjutning

Den man i 40-årsåldern som tidigare greps misstänkt för skottlossningen på nattklubben Heartbreak i centrala Malmö imorse, har nu anhållits misstänkt för mord, och försök till mord. En 25-årig man dog vid skottlossningen och en 32-åring skadades.

Det var precis när nattklubben skulle stänga, som flera skott avlossades. Zep Mademo äger Heartbreak, och han blev väckt klockan fem imorse av att personalen ringde honom.

–När jag kommer hit är polisen här, och tydligen har man gripit gärningsmannen, säger Zep Mademo.

Den misstänkte gärningsmannen är i fyrtioårsåldern och sedan tidigare känd av polisen för flera grova våldsbrott.

Även den person som senare avled är känd av polisen, och det hela startade med att han och den misstänkte gärningsmannen började bråka.

I närheten av entrén drog gärningsmannen plötsligt fram ett vapen och sköt flera skott, som dels skadade den han bråkade med så svårt att han senare avled, dels träffade en person som stod bredvid, och som också skadades. Läget för honom bedöms vara stabilt.

Heartbreaks ägare Zep Mademo säger att det inte förekommit särskilt mycket bråk på klubben tidigare, men trots det kontrolleras alla gäster med metalldetektor sedan skottlossningen på nattklubben Slagthuset för två och ett halvt år sedan. Zep Mademo planerar nu att skärpa kontrollen ännu mer.

–Vad jag har planerat redan nu, det är att köpa ny och bättre utrustning, för man ska ju kunna gå ut på en krog utan att bli ihjälslagen eller ihjälskjuten, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista