-Skjut upp Swanbergs uppsägning

Centerpartiet i Region Skåne vill bordlägga frågan om den moderate sjukvårdspolitikern Mats Swanbergs uppsägning vid regionfullmäktigesammanträdet i veckan.
Det är enda möjligheten att förhindra att Svanberg får en pension på 27.000 kronor i månaden när han lämnar sitt uppdrag. Pensionen kommer att betalas ut om hans uppsägning godkänns innan man fattat beslut om han ska beviljas ansvarsfrihet eller inte. Per-Ingvar Johnsson, centerpartistiskt regionråd, säger att den här frågan är viktig för hela politikens trovärdighet. - När reglerna är så förmånliga måste man verkligen leva upp till det förtroende som uppdraget innebär. - Gör man inte det blir hela politiken ifrågasatt, säger han. Det krävs att en tredjedel av ledamöterna i regionfullmäktige röstar för bordläggning av Swanbergs uppsägning för att frågan ska skjutas upp. - Jag har informerat moderaterna om vår inställning och jag har också pratat med Mats Swanberg själv, säger Per-Ingvar Johnsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".