Mordmisstänkt minns inget

Den 40-årige man som misstänks ligga bakom lördagens skottdrama på nattklubben Heartbreak i centrala Malmö häktades idag av Malmö tingsrätt. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök. I samband med skottlossningen på Heartbreak avled en 25-årig nattklubbsbesökare och en 32-årig man skadades.

Det var en välbevakad häktningsförhandling idag på Malmö tingsrätt. Alla åhörare visiterades noga av polispatruller som var på plats innan de fick komma in i salen. Den misstänkte 40-åringen gömmer sig till en början under en blå jacka som han tar av sig först när fotograferna lämnar rättssalen. Då ser man att han är illa åtgången. Han har ett igensvullet öga och även ett sår på huvudet.

Under förhandlingarna så hävdar 40-åringen att han är oskyldig till mordet och mordförsöket

– Min klient kom i bråk på nattklubben, under bråket blir han slagen i huvudet och minns därefter inte vad som skett, säger 40-åringens försvarare, advokat Sven-Eric Ohlsson.

Försvaret säger alltså att 40-åringen är oskyldig, men hävdar samtidigt att om det skulle bevisas att det var 40-åringen som sköt så var det i nödvärn.

– Min klient minns som sagt inte vad som hänt, men skulle det komma fram överväldigande bevis som pekar på att han är skyldig, så hävdar han att det i så fall var i nödvärn, säger Sven-Eric Ohlsson.

Efter en kort överläggning beslutade tingsrätten att den misstänkte skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök. Ett beslut som inte överraskade åklagare Jenny Lindell.

– Det visar ju bara att tingsrätten delar min uppfattning, säger hon.

Åtal mot 40-åringen ska vara väckt senast den 28 augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista