Restauranganställda oroas av våldet

På hotell- och restaurangfacket så oroar man sig för att deras medlemmar kan bli lidande av våldet på krogarna. Dan Fransson är ombudsman för hotell- och restaurangfacket och är en av dem som oroar sig för medlemmarnas arbetssituation.

- Det är otroligt jobbigt för våra medlemmar att leva under våldshot. De anställda är otroligt stressade av att gå till jobbet utan att veta vad som ska hända, säger han.

Idag hålls häktningsförhandlingar mot den 40-årige man som är misstänkt för mord och mordförsök på nattklubben Heartbreak i Malmö tidigt i lördags morse.

Och det är många anställda inom restaurangnäringen som känner sig oroliga inför det ökande våldet. Dan Fransson har fått många telefonsamtal från oroliga medlemmar.

För att minska våldet så arbetar hotell- och restaurangfacket med utbildning för sina medlemmar. Utbildningar där man lär sig hantera konfliktsituationer. Och man har också ett samarbete med SHR Sveriges hotell- och restaurangägare för att öka säkerheten för de anställda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista