Explosionsartad brand i butik i Malmö

En brand utbröt vid 03.40-tiden i en affärslokal på Östra Förstadsgatan i Malmö. Branden pågick fortfarande vid 9.15 tiden på förmiddagen. Enligt boende i närheten som samlas vid brandplatsen föregicks branden av en kraftig explosion. Två personer har först till sjukhus för observation.

- Eldslågor slog upp längs hela fasade. Jag trodde först det var en bilbomb, säger en av åskådarna till P4 Radio Malmöhus.

En stor del av kvarteret är fortfarande avspärrat. Lägenheter i närheten av branden har utrymts. Man vet ännu inte vad som orsakat explosionen, men enligt räddningstjänsten kan det vara en så kallad övertändning; rökgaser samlas och när de antänds blir det en explosion.

- Just nu jobbar vi med att släcka i träbjälklaget, säger Björn Totting som varit räddningsledare på plats under morgonen.

Orsaken till branden är oklar. Polisens tekniker ska undersöka brandplatsen så fort det ges tillfälle. Det arbetet försvåras dock av att brandkåren är tvungen att röja i lokalen för att komma åt och släcka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".