Alnarpsprojekt vill sätta fart på Sverige

Idag presenterades ett nytt projekt på Alnarp som ska fånga upp idéer hos särskilt livsmedelsproducenter i Skåne, om hur man ska kunna utveckla jordbruket så att det blir effektivare och lönsammare. Det är LRF Skåne och SLU Alnarp som tillsammans med Länsstyrelsen och Region Skåne har startat projektet.

Det är framförallt för att kunna stå sig i konkurrensen med livsmedelsproducenter i andra europeiska länder som projektet har dragits igång, och tanken är att man ska fånga upp och ta tillvara idéer hos skånska lantrbukare som kan leda till förbättrad produktion och ökad tillväxt.

Lisa Gudmundsson på LRF är projektledare och hon tror att det ligger många idéer och gror hos de skånska livsmedelsproducenterna som projektet kan hjälpa till att förverkliga.

Det är Länsstyrelsen tillsammans med LRF som finansierar projektet. Lantbruksdirektör Bengt Olof Svensson på länsstyrelsen har stor tilltro till projektet och tror att det kommer leda till ett konkurrenskraftigare Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".