Tvingades bogsera havererad båt

En underlig historia utspelade sig i Öresund tidigt på söndagsmorgonen. Vid femtiden kom ett larm från bevakningspersonal på Barsebäcksverket som sa att en man kom simmande in i hamnen, och att en segelbåt och en motorbåt låg i hamninloppet.

Mannen som kom simmande visade sig vara dansk och han berättade att han varit med sin segelbåt på Flakfort Lustbåtshamn i Öresund där även tre svenskar ska ha uppehållit sig med sin motorbåt.

Bogsering under hot
De hade festat tillsammans, men när dansken inte ville bjuda på mera öl, blev svenskarna aggressiva och misshandlade honom. Sedan tvingade de honom att bogsera deras havererade motorbåt in till fastlandet, allt enligt den danske mannens uppgifter till polisen.

Polisen bordade båt
När ekipaget nådde fram till Barsebäcks hamn vid gryningen gick man på grund och då passade dansken på att hoppa överbord och simma in till land.
Med hjälp av kustbevakningen bordade polisen svenskarnas motorbåt och tog in alla inblandade för förhör. Svenskarna misstänks för bland annat misshandel, men det var vid halvtvåtiden på söndagseftermiddagen oklart om de skulle anhållas.

emma.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista