Partitopp får utreda (s)-bråk i Helsingborg

Nu ska socialdemokraternas partistyrelse i Stockholm och partidistriktet i Malmö kopplas in för att lösa konflikten inom s-toppen i Helsingborg.

Arbetarekommunens styrelse har ju uppmanat kommunalrådet Erik Persson att avgå. Själv vill han att frågan ska avgöras på ett medlemsmöte. Men på måndagskvällen beslutade arbetarekommunen att koppla in de högre nivåerna.

– Vi kom fram till att frågan kräver att vi lyssnar in och tar hjälp både av distriktet och partistyrelsen, för att ha dem som bollplank i detta, säger arbetarkommunens ordförande Ann Arleklo (s).

Vad tror du att de kan tillföra?
– Man blir ju hemmablind ibland och jag tycker att vi har kommit till den punkten då det också är viktigt att vi hämtar in synpunkter från partiet på andra nivåer, säger Ann Arleklo.

Saknar förtroende
Det var tidigare i somras som arbetarekommunens styrelse uttalade att man inte längre hade förtroende för Erik Persson och att han bör avgå. Samarbetet med de övriga s-kommunalråden har fungerat dåligt och Erik Persson har haft en avvikande uppfattning om hur den omstridda skolfrågan ska hanteras.

Begäran bordlagd
Själv vill Erik Persson att hans framtid skulle avgöras på ett större medlemsmöte. Men den begäran bordlade arbetarekommunen igår.

– Vi känner att vi nog behöver diskutera den här frågan vidare och det är därför vi har bordlagt ärendet, säger Ann Arleklo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista