Ytterligare en man anhållen efter knivmordet i Malmö

En 38-årig man är anhållen som misstänkt för mord eller dråp efter ett tumultartat knivbråk i Malmö i går kväll. Ytterligare en man är misstänkt för misshandel. Bråket hade sin upprinnelse i bråk mellan barn i en sandlåda.

Polisen hade inledningsvis inget svar på hur sandlådebråket kunde sluta så illa: en död, en svårt skadad och lindrigare skador på ytterligare två.

De inblandade kommer från två olika släkter. Men om detta har någon betydelse och om det finns gamla konflikter i botten kunde polisen inte uttala sig om under onsdagen.

Enligt Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell var merparten av de inblandade i knivbråket kända för polisen sedan tidigare. -Man ser i det här fallet det mönster som man ofta ser, att det i kriminella kretsar ganska snabbt tas till vapen och att man inte drar sig för att skada personer livshotande och till och med dödande, säger han till TT.

Bråket mellan barnen i sandlådan ledde till att vuxna kom ner på gården, som ligger i ett bostadsområde vid Eriksfältsgatan i Malmö. En av dem var den 52-årige man som senare avled av knivskador.

Skärmytslingen mellan de vuxna ebbade först ut, enligt uppgift till polisen, och 52-åringen återvände till sin lägenhet.

Senare ska några av dem han tidigare bråkat med ha samlats på gården. Eftersom de var försedda med påkar vågade han inte gå ut till dem, trots att de uppmanade honom att göra det. Men senare återkom de, den här gången till synes obeväpnade.

Då gick 52-åringen ner på gården, tillsammans med en av sina vuxna söner. Sonen blev omedelbart nerslagen och sedan utbröt ett knivslagsmål med mellan fem och sju deltagare från två olika familjer.

Det exakta förloppet var på förmiddagen fortfarande oklart för polisen. Men uppgifter från vittnen och andra omständigheter ledde till att 38-åringen greps och anhölls på onsdagsmorgonen som misstänkt för mord eller dråp på 52-åringen.

Gripandet gjordes på sjukhus, där 38-åringen vårdades för knivskador i benet.

En 26-årig man som blev allvarligt skadad i knivbråket är misstänkt för misshandeln av 52-åringens son.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista