Visionsprojekt för Kävlinge på gång

Det blir allt svårare för de som jobbar att i framtiden försörja de allt fler äldre medborgarna. I Kävlinge har man satt igång ett projekt för att få invånarna att engagera sig i kommunens framtid. Det kallas Visionsprojekt Kävlinge 2014.

– Som det ser ut idag går det inte i hop. Vilka förväntningar och krav kan vi ha på samhället framöver, säger Roland Palmqvist, kommunalråd i Kävlinge.

Roland Palmqvist målar upp en svart framtid. Men med allt fler äldre och allt färre yngre som ska försörja samhället, så är ekvationen svårlöst och det är detta visionsprojektet ska råda bot på. Kävlinge kommun hoppas nu på att man med hjälp av kreativa idéer och tankar i största allmänhet hos medborgarna ska kunna nå en lösning på problemet.

Roland Palmqvist har än så länge svårt att föreställa sig vilken typ av lösningar man gemensamt kan tänkas komma fram till, det får framtiden utvisa. Det grundläggande arbetet med projektet väntas vara klart i slutet av augusti, då den praktiska biten tar vid och det är dags att möta medborgarna i Kävlinge kommun.

– Man kan se det som ett demokratiprojekt eller ett överlevnadsprojekt. Men alla ska vara med i båten, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista