Mordrättegång inledd mot 22-åring

Idag inleddes rättegången i Malmö mot den 22-årige man som är misstänkt för att under dramatiska former ha kidnappat, våldtagit och slutligt mördat sin 15-åriga flickvän i Malmö den 8 maj i år.
Per Schunnesson, försvarsadvokat för den 22- årige man som står misstänkt för att under dramatiska former kidnappat, våldtagit och slutligen mördat sin sin 15-åriga flickvän i Malmö den 8 maj i år, vill få till stånd en ny rättspsykiatrisk undersökning av sin klient.

Det var en rättegång fylld av sorg som idag inleddes i Malmö tingsrätt. Under åklagarens sakframställan hördes snyftningar från den 15-åriga flickans anhöriga i den fullsatta rättssalen. Den misstänkte 22-åringen verkade däremot oberörd över anklagelserna mot honom. Per Schunnesson är den åtalades advokat. Per Schunnesson, den åtalades advokat, säger att hans klient är oskyldig till anklagelserna om mord och våldtäkt.

– Han erkänner olaga frihetsberövande, han förnekar våldtäkt och han förnekar att han berövat henne livet med vilja, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista