Lugn festival med färre besökare

Antalet fickstölder under Malmöfestivalen har minskat kraftigt. I fjol anmäldes 125 fickstölder mot bara 78 i år. På det hela taget har det enligt polisen varit en lugn festival.

– Ja, det ser mycket bra ut. Det känns som det har varit mindre folk för trängseln har inte varit så stor som det brukar och utifrån polisär synpunkt har det varit en lugn festival, säger Glenn Sjögren, inspektör närpolisområde Davidhall i Malmö.

Varför tror du att det har lugnat ner sig?

– Dels har man gjort insatser från kommunen för att se till att det inte blir några folkstockningar. Det känns som om man har mindre antal stånd och minskar trängseln så minskar också irritationen och chansen för tjuvar att verka blir också mindre, säger Glenn Sjögren.

Minskar även andra brott?

– Ja, vi har inte sett särskilt många rån, vilket vi har haft rätt många av tidigare, säger Glenn Sjögren.

Hur arbetar ni under festivalen för att förhindra brott?

– Förutom att vi har många uniformerade poliser ute på festivalen har vi även satsat lite extra på civilklädd personal som har inriktat sig på fickstölder så nu har vi rätt bra koll på de tjuvar som dyker upp, säger Glenn Sjögren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista