Argumenten för P7 har stärkts

Argumenten för P7 Revingeheds överlevnad har stärkts. Det menar den delegation från skåne som på söndagen träffar försvarsministern i en ny uppvaktningsrunda.

Sedan förra uppvaktningen har försvarsberednings betänkande kommit som bland annat trycker på vikten av platser där man kan samöva nationella och internationella förband vilket är till P7:s fördel. Det säger Region Skånes stabschef Leif Nilsson.

– Förutsättningarna för att uppnå en sådan nivå att kunna samöva större enheter finns i Skåne, genom de övningsfält och skjutfält som sedan länge är etablerade och drivs av P7 idag, säger Leif Nilsson.

Ett tänkbart scenario är att man väljer att lägga ner P7 men behålla övningsfälten. Det skulle vara ett synnerligen olyckligt, menar delegationen. Jobben försvinner, men den attraktiva marken som kommunerna skulle kunna exploatera fortsätter vara uppbunden.

Under helgen träffar ministern delegationer från hela landet. Skånerepresentanterna får bara 45 minuter med henne men tror sig ändå kunna påverka.

– Genom att vi koncentrerar oss på att redovisa det som är kärnfullt tar det inte mer än halva tiden. Sedan måste man avdela nästa halva till att föra ett resonemang och diskussion med ministern, där även hon får ställa sina kompletterande frågor, säger Leif Nilsson.

Delegationen från Skåne träffar försvarsminister Leni Björklund klockan 16 på söndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista