Sturup rabatterar lågprisflyget

Genom att kraftigt rabattera alla avgifter under en treårsperiod vill nu Sturups flygplats locka flygbolag att starta flyglinjer till nya destinationer. Syftet är att få fler passagerare att välja att resa från Sturup.

I den hårda konkurrensen om passagerarna så vill Sturups flygplats nu locka flygbolag att starta flyglinjer till helt nya destinationer och det är främst lågprisflyget man vill ska nappa. I konkurrensen med Kastrups flygplats så måste Sturup nischa sig och det är därför man vill satsa på just lågprisflyg, säger Lennart Björk. Och han menar att det absolut lönar sig för flygplatsen med bolag som flyger till lågt pris.

– Vi har ledig kapacitet och behöver större intäkter. Nu rabatteras startavgiften med 100 procent och passageraravgiften med 50 procent under en treårsperiod, sedan blir det full avgift, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".