Gisslan- och knivdrama uppe i rätten

Den 8 maj dödades en 15-årig flicka med ett enda knivhugg i hjärtat i en lägenhet i Malmö.
Idag fick den 22-årige mannen som höll i kniven förklara för tingsrätten vad som egentligen hände.
Det var en olyckshändelse, enligt honom själv. I tumultet som uppstod när polisen stormade lägenheten på Fredriksbergsgatan strax efter klockan 3 på eftermiddagen den 8 maj, så hamnade kniven rakt i hjärtat på den 15-åriga före detta flickvännen. Och det var inte meningen, menar han.

Under flera timmar hade han då hållit henne som gisslan på grund av en bagatell som urartat. Enligt 22-åringen var det nämligen så att han besökt sin före detta flickvän på hennes begäran. Hennes mamma var inte hemma och skulle vara borta hela dagen var det tänkt. De hamnade i sängen och kläderna åkte av.

Men vid lunchtid bankade flickans mamma på dörren. 22-åringen ville inte öppna dörren eftersom han var naken. Samtidigt försökte tala med den nye pojkvännen på telefon. Mamman skrek vid ytterdörren. Det blev en stressad situation och när flickan gick mot ytterdörren för att öppna, stoppade 22-åringen henne.

Mamman ringde polisen. Kniven kom fram ur en garderob där 22-åringen lagt den flera månader tidigare, och gisslansituationen var ett faktum.

I dagens förhör ifrågasatte åklagaren bland annat att 22-åringen haft tre olika versioner av hur själva den dödande handlingen uppstod. 22-åringen fick också berätta om sitt förhållande till flickan och det framkom att han under tiden för hennes död var mycket olycklig över att deras förhållande tagit slut.

Vad som egentligen hände i lägenheten vet bara den 22-årige misstänkte mannen. Det återstår att se hur rätten bedömer de olika vittnesuppgifterna och den misstänktes trovärdighet. Rättegången fortsätter ännu några dagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista