Skottlossning mot lägenhet i Åstorp

Ett flerfamiljshus i Åstorp besköts sent på tisdagskvällen med minst fem skott från en pistol eller ett automatvapen. En balkongdörr på andra våningen träffades och polisen hittade fyra kulor i dörren och fönsterkarmen. I balkongen ovanför fanns två kulhål. Fem tomhylsor fanns på marken nedanför huset.

Det var vid 23-tiden på tisdagskvällen som en kvinna i en lägenhet på andra våningen vaknade av en smäll. Kvinnan vaknade av skotten och ringde polis. När polisen kommer till platsen hittar man fyra kulor i anslutning till balkongen. Dessutom fann man två kulhål i plåten runt balkongen.

Ett 50-tal meter från huset hittar polisen också fem tomhylsor som misstänks komma från en pistol eller automatvapen.

Kvinnan som bor i lägenheten är helt oförstående till det som hänt och säger sig inte ha några ovänner eller känna någon som kan ha skjutit. En av polisens teorier är nu om gärningsmännen kan ha tagit fel på adress.

Vittnen säger sig ha hört sex eller sju skott avlossas och också sett en mindre röd bil i närheten av huset. Under dagen kommer man att göra en teknisk undersökning på platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".