Fortsatt psykmissnöje i Malmö

Protesterna mot nedskärningar inom psykvården fortsätter i Malmö. Igår arrangerade facket Kommunal ett möte där politiker och sjukhusledning försökte lugna personal, anhöriga och patienter som är kritiska till planerna på ytterligare nedskärningar nästa år.  

Inga Lanemar som jobbar inom psykvården på universitetssjukhuset MAS känner sig inte särskilt lugnad:

– När jag gick ifrån mötet var det med besked om att nedskärningarna inte kommer att stoppas, och att det inte blir fler pengar till psykiatrin, säger hon.

Nästa år får psykiatrin vid universitetssjukhuset MAS i Malmö inte sin budget uppräknad. Det gör att nya nedskärningar blir nödvändiga, trots tidigare sparbeting. Minst 10 miljoner måste sparas.

Personalen anser att redan de tidigare nedskärningarna gjort att vården försämrats och att arbetsmiljön blivit dålig, och runt 400 personer har skrivit på namnlistor som lagts ut i protest.

Riktigt hur protestaktionerna ska fortsätta är ännu inte bestämt, men kritiken kommer inte att tystna efter mötet igår kväll, säger Inga Lanemar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".