Köpenhamn drabbat av oväder

Regn- och åskvädret som drog fram över Skåne igår kväll och inatt ställde till stora problem i Köpenhamnsområdet. Falcks räddningstjänst fick sätta in både gummibåtar och dykare för att hjälpa strandsatta, och nu strömmar rapporterna om vattenskador in. Allra störst tycks problemen ha blivit i de norra delarna av Köpenhamn under de cirka tre timmarnas oväder med häftigt regn och åska.

Från Charlottenlund har många husägare redan rapporterat om vattenskador i sina hem, avloppssystemen svämmade över på många håll, i Gladsaxe strömmade vattnet in i rådhuset och en gård med halmtak fattade eld i Farum efter ett blixtnedslag.

I Lyngby fick Falcks räddningstjänst ta hjälp av dykare och gummibåt när vattnet stod en och en halv meter högt inne i en tunnel för att undsätta en kvinnlig bilist och en strandsatt busschaufför.

Kvinnan hade tagit sig upp på bilens tak och chauffören satt instängd i sin HT-buss. Som tur var fanns inga passagerare i bussen. Och ingen människa kom till skada någonstans under ovädret i Köpenhamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista