Inget beslut om skolnedläggningar

Det blev inget beslut om att lägga ner Gustav Adolfskolan vid onsdagens kommunfullmäktigemöte i Helsingborg. Istället bordlades ärendet efter ett överraskande förslag från kommunstyrelsens ordförande Tomas Nordström (s).

– Det framkom önskemål om att man borde diskutera och lyssna mer på de här frågorna. Då sa vi att vi kan föra den diskussionen men då bordlägger vi frågan så får man ha en dialog kring det, säger han.

Ville ha fram en återremiss
Motståndarna till en skolnedläggning hade för avsikt att driva igenom en minoritetsåterremiss, vilket man sannolikt hade tillräckligt många röster för att uppnå.

Föreslog bordläggning istället
Då hade ärendet gått tillbaka till bildningsnämnden och där kanske fått en annorlunda inriktning. Detta ville Tomas Nordström undvika och valde då att föreslå bordläggning.

Ger betänketid
Det betyder att ärendet kommer tillbaka i nuvarande form den 6 september. Ingen lyckligt beslut, menar det oppositionsrådet Birgitta Södertun (kd) som ändå hoppas att tiden fram till nästa fullmäktige kan övertyga fler att säga nej till nedläggning.

– En betänketid kanske vi kan tolka positivt, att man skriver upp ett annat ärende eftersom man inte kan ändra det nu befintliga ärendet när bordläggningen gick igenom men man kan ju skriva upp ett nytt eller annorlunda ärende, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista