Vindkraftutredning fortsätter

En eventuell folkomröstning i Skurups kommun om vindkraftsparken utanför sydkusten påverkar inte företaget Airicoles planer på fortsatt utredning av vindmöllorna.
Airicoles vd, Mikael Jakobsson, har samtidigt förståelse för att många är negativa till bygget, och menar att det beror på brist på information. Just nu undersöker man förutsättningarna för att bygga vindkraftverk utanför Skurup. Inverkan på miljö, fiske och de tekniska förutsättningarna är några av de aspekter som vägs in i den sammanställning som ligger till grund för ett beslut om bygglov. Den allmänna opinionen påverkar också ett beslut. Men en folkomröstning är inget som påverkar Airicoles planer just nu, utan de kommer att fortsätta sin utredning. Mikael Jakobsson säger till P4 Radio Malmöhus att - Det påvisar ju bara mer att det är viktigt att vi får ut information nu, och att vi får börja undersöka konsekvenserna så att de som bor i området, och som är negativa - och positiva - kan se de verkliga konsekvenserna och att man sen kan ta ställning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".