Varsel om matstrejk på Sturup

Hotell- och Restaurangfacket, HRF, har varslat om strejk för 400 medlemmar vid flygplatserna Sturup, Arlanda och Landvetter från och med middag den 6 september. Förhandlingarna med Flygarbetsgivarna LSG  har strandat.

- Vi kan inte acceptera de skambud som de kommer med. Vi varslar om nedläggning av arbete på Sturup, Arlanda och Landvetter. Vi begär även sympatiåtgärder från Transportarbetarförbundet, säger Mikael Lazo första ombudsman för HRF i Skåne.

Varslet gäller anställda som arbetar med tillagning och leveranser av mat och dryck till flygbolagen. På Sturup gäller det 16 fastanställda och ett antal vikarier. Och skulle det bli strejk den 6 september så kan det påverka flygresenärerna.

- Resenärerna får inte den mat och dryck som de förväntar sig. Det kan bli besvärligt för de som ska resa långt säger Mikael Lazo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".