Helsingborg delar ut kulturcheckar

På tisdag delas 60 000 kulturcheckar ut till alla hushåll i Helsingborgs kommun. Checken gäller som gratis inträde för två personer på Dunkers kulturhus eller Fredriksdals museer eller för fyra personers besök i Kärnan.

– Vår förhoppning är att vi ska nå nya kulturkonsumenter. Man kan se det som skatteåterbäring, säger Disa Åberg, kulturchef i Helsingborg.

Erbjudandet till hushållen gäller hela september. En bra månad tycker Disa Åberg, eftersom det fortfarande är fint i trädgårdarna på Fredriksdal och Dunkers kulturhus presenterar nya, spännande utställningar. Att Kärnan ingår är också viktigt, eftersom fasaden renoveras, är det många som tror att det inte går att besöka byggnaden, men det gör det alltså.

Villkoret för att använda checken är att man samtidigt svarar på några frågor.

– Vi vill veta om det är första gången de besöker det ställe där de lämnar checken, säger Disa Åberg.

Vad detta kommer att kosta kommunen beror på hur många som utnyttjar erbjudandet, men vad det än blir så är det värt det, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".