Ja till skola efter lång debatt

Efter en fem timmars lång debatt beslutade kommunfullmäktige i Båstad i natt att bygga ett nytt Kunskapscentrum för över 80 miljoner.
Klockan 01.30 i natt föll klubban i kommunhuset i Båstad. Med siffrorna 22-18 blev det ett ja till 83-miljonerkronorsbygget som ska innehålla en gymnasieskola och ett bibliotek. En avstod från att rösta. Efter fem timmars stundtals hetsig diskussion blev det ett ja till bygget, som startar i april. Det ska vara färdigt sommaren 2003. - Jag tror att detta kommer leda till en snäv budgetfördelning i framtiden. Beslutet kommer att drabba äldreomsorgen och skola. I värsta fall leder det till en skattehöjning, säger Bjärepartiets Per Adbro. Det var främst moderater, folkpartister och centerpartister som var för ett bygge. - Man gör ju en investering för framtid. Det handlar om en utvecklingen och effekterna kommer inte bli så som motståndarna har målat upp, säger folkpartisten Henrik Andersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista