Nordvästskåne

Vill stoppa bus vid bilträffar

1:36 min

I helgen är det två stora bilträffar - både Vallåkraträffen och Bjuvs-burnouten. I samband med träffarna har det också förekommit en del buskörning, men det försöker polisen nu stoppa.

Bland annat har det körts så kallade streetraces och burn outs inne i Helsingborg. Polisen satsar på förebyggande åtgärder för att buskörningen ska minska, säger Urban Torstensson som är polisens kommenderingschef vid Vallåkraträffen.

Att de många bilentusiasterna vill visa upp sina bilar även för allmänheten inne i Helsingborg har man full förståelse för från polisens håll. Och uppvisning av snygga bilar är heller inte något allmänheten brukar ha synpunkter på.

Men skrikande däck och höga hastigheter på centrala gator och parkeringar - det är mindre angenämt, och kan faktiskt också vara farligt. För Helsingborgs gator är inte gjorda för racing direkt.

– Och de förebyggande åtgärderna har gett resultat tidigare år, enlligt Urban Torstensson vid polisen.

Hur mycket buskörning det blir kan också bero på något som ligger utanför polisens kontroll - vädret. Evenemangen brukar locka massor med bilintresserade från hela landet och Norden.