Malmö

Gripna efter dödsskott släpptes

1:34 min

Polisen fortsätter utredningen kring dödsskjutningen av en ung man på en matservering på Lönngatan i Malmö på söndagseftermiddagen. Men de tre män som greps strax efteråt har släppts igen.

Larmet om att en ung man blivit skjuten kom vid halv fyratiden i går eftermiddag. En polispatrull som fanns i närheten hörde skottlossningen och var snabbt på plats.

Och efter bara en liten stund kunde tre män som är väl kända av polisen gripas. De förhördes under söndagskvällen, men efter förhören släpptes männen igen.

– De tidigare misstänkta var bekanta med offret, uppger Börje Sjöholm, operativ chef på länskriminalen i Vellinge.

Varför blev de misstänkta?

– När en polispatrull passerar förbi där det skjuts och ser personer som springer därifrån, så är det inte så konstigt att de blir misstänkta, säger Börje Sjöholm.

Länskriminalen jobbade under kvällen och natten bland annat med dörrknackning i området, teknisk undersökning och sammanställning av vittnesuppgifter. En del spår har också säkrats, enligt polisen.

Klart är att flera gärningsmän setts lämna platsen till fots och i bil - men de är alltså fortfarande på fri fot. Hittills räknar polisen med att det rör sig om en uppgörelse mellan kriminella.

Polisen är nu intresserade av att få in fler vittnesuppgifter om vad som hände på Perstorpsgatan och Lönngatan mellan kl 15.30 och 16.00.