Etisk nämnd förespråkar rökförbud

Snart kan det bli förbjudet att röka i bostäders allmänna utrymmen. Fastighetsägarnas etiska nämnd rekommenderar nämligen fastighetsägare i Sverige att förbjuda rökning i bland annat trapphus, tvättstugor och hissar.

- Är jag inte rökare så ska jag inte behöva utsättas för den risk som passiv rökning innebär, säger Rune Thomson, chefsjurist på Fastighetsägarna, och sitter med i det Fastighetsägarnas etiska nämnd.

Det är efter den senaste tidens lagändringar om rökförbud på exempelvis restauranger och i andra offentliga miljöer, som Fastighetsägarnas etiska nämnd nu uppmanar alla bostadsföretag i Sverige att förbjuda rökning i gemensamma utrymmen, som trappuppgångar, tvättstugor och källarutrymmen.

Patrick Hall är vd för Heimstaden, ett av malmös största bostadsföretag,. Han välkomnar rekommendationen att införa rökförbud i exempelvis trapphus, och tycker inte att det är en kontroversiell fråga.

- Heimstaden har ingen rökpolicy idag. Men det här rådet låter som ett gott råd, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista