Omhäktning av 52-årig mordmisstänkt

Åklagare Pär Andersson i Kristianstad har begärt att den 52-åring som misstänks för morden på Helen Nilsson och Jannice Ekblad 1989, ska stanna kvar i häktet en månad till.

Tiden för att väcka åtal går ut i morgon, men Pär Andersson vill att mannen ska vara häktad till den 1: e oktober. Och därför hålls en ny häktningsförhandling på måndag. Det är omöjligt att säga exakt när det blir rättegång,

Pär Andersson säger att utredningen går framåt, även om det kanske inte märks utåt.

Anledningen till att han inte väckt åtal än är att han fortfarande väntar på att analyssvar på DNA, bland annat från sommarstugan utanför Höör, ska bli klara. Och därför hålls det nu omhäktningsförhandling igen.

52-åringen som sitter häktad som misstänkt för dom två morden, har varit frihetsberövad sen midsommar. Och fortfarande förhörs han, då och då.

- Han säger att han inte kan erkänna eller förneka. Han har inget minne av att ha gjort något straffbart. Men jag tror inte på honom, säger Pär Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".