Fler vill bo inne i Skurups tätort. Foto: Edina Hrustic/SR
Skurup

Skurup ska växa med nya lägenheter

0:59 min

Den som letar bostad i Skurups kommun kommer snart att kunna stå i kö till helt nya hyreslägenheter. Fler än 200 bostäder är nämligen på gång att byggas i kommunen.

Främst handlar det om boenden i Skurups tätort.

– Vi satsar på att bli 16000 invånare i kommunen och då räknar vi med att många kommer vilja bo i tätorten, säger Jennie Andersson som är planarkitekt i Skurups kommun.

Det är fyra olika bostadsbolag som planerar att bygga totalt 217 nya lägenheter, både i Skurup och i Rydsgård.

Anledningen till byggplanerna är att det inte har byggts några flerfamiljshus i Skurups kommun på flera år och att bostadskön växer.

– Skurupshem som är det kommunala bostadsbolaget har ganska lång bostadskö. Ungefär 600 personer väntar på bostad via dem, säger Jennie Andersson.

Men detta ska alltså lösas genom bland annat 80 nya lägenheter nära stortorget i Skurup, där det bland annat kommer att byggas trygghetsboenden för äldre. Ett femtiotal bostäder i form av flerfamiljshus och radhus som ska placeras längs med järnvägen i Rydsgård ingår också i byggplanerna.

– Jag tycker att det är jättepositivt, så att vi kan behålla ungdomar och äldre i kommunen, säger Jennie Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista