En skadad vid skottlossning i Bjuv

En 26-årig man skottskadades på torsdagskvällen i Bjuv. Senare anhölls två personer i sin frånvaro misstänkta för mordförsök. En av de misstänkta männen, en 56-årig man, greps strax efter midnatt i en lägenhet i Bjuv.

Det var vid halv niotiden på torsdagskvällen som polisen fick larm om skottlossning i Bjuv. Vittnen hade hört ett antal skott avlossas. När man kom fram till platsen fann man en 26-årig man som skottskadats i benet. Mannen fördes till sjukhuset i Helsingborg och hans skador betraktas inte som livshotande.

Senare på kvällen gjorde polisen en insats i en lägenhet i Bjuv där man fann en av de misstänkta gärningsmännen. Den andra mannen efterspanas fortfarande på fredagsmorgonen. Båda är anhållna misstänkta för mordförsök.

Enligt Hans Nilsson, länsvakthavande befäl på Skånepolisen, har man gjort en del intressanta fynd på brottsplatsen. De inblandade är sedan tidigare kända av polisen.

Under dagen kommer efterspaningarna att fortsätta och det ska göras en teknisk undersökning.

Martin Lavröd

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".