Klosterkällan på återremiss

Kommunstyrelsen i Lund säger nej till att göra en detaljplan för det stora byggprojektet Klosterkällan och kommer istället återremitera ärendet.

Det handlar om två 16-våningshus som ska innehålla både kurhotell med spa och exklusiva bostadsrätter. Dessutom vill man bygga en 300 meter lång byggnad med bland annat kontor och studentbostäder och en ny idrottsanläggning. Notan förväntas sluta på ungefär 800 miljoner konor och om det gått som det var tänkt så skulle allt stå klart i december 2007.

Projektet har stött på en hel del problem, det har varit oklart med finansiering och det politiska maktskiftet i Lund efter valet 2002 har också satt käppar i hjulet. Socialdemokraternas samarbetspartier, vänstern och miljöpartiet har hela tiden varit emot projektet och det har lett till att ett beslut om en detaljplan försenats gång på gång.

– Problemet nu har blivit att ekonomin i projektet är beroende av i fall man får en plan som tillåter bygglov i dubbla hus. Det är det ena problemet, det andra är att Klosterkällan nu säger att de inte har skrivit under den avsiktsförklaring som vi har i botten för beslutet, säger socialdemokraten Lennart Prytz, kommunstyrelsens ordförande i Lund.

Men Lennart Prytz tror inte att gårdagens återremiss ska påverka projektet i någon större utsträckning:
– Jag tror inte att det påverkar projektet nämnvärt men det kan ju bli en viss försening naturligtvis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista