Danmark

Ekonomin viktig fråga då danskarna går till val

1:09 min

Idag utlystes nyval i Danmark och om två veckor ska danskarna gå till valurnorna. Enligt den senaste opinionsundersökningen ledde det röda blocket. Det handlar om förändring och ekonomi när man talar med dem som ska rösta 15 september.

Thomas Paulsen, säljer grönsaker utanför Centralstationen i Köpenhamn och är inte helt klar på vad han ska rösta på än. Men han vill ha en förändring.

– Jag är inte helt säker på vilket av blocken det blir. Det ena eller det andra. Men en förändring ska det bli i alla fall.

Alla vet inte vad de ska rösta på. Fia Sofia Nygaard tycker inte att den sittande regeringen har gjort ett tillräckligt bra jobb de senaste åren men samtidigt tycker hon inte att oppositionen, det röda blocket, är det bästa alternativet.

– Jag tycker också att frågor om infrastruktur är viktiga. Något som vi är så berömda för har gått bakåt. Och folk säger vi har det så bra i Danmark. Men det är inte så bra med sjukhusväsendet och skolorna till exempel. Liberala alliansen har några bra punkter men jag är inte helt insatt. Jag har svårt att välja, säger Fia Sofia Nygaard i Köpenhamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista