Exklusivt lundabygge försenas

Kommunstyrelsen i Lund säger nej till att upprätta en detaljplan för det stora byggprojektet Klosterkällan i södra Lund. Istället kommer ärendet att återremiteras. Det här kommer med stor sannolikhet innebära ytterligare förseningar för bygget.

Klosterkällan är kanske det största byggprojektet i Lunds historia. Det handlar om två 16-våningshus som ska innehålla både ett kurhotell, och exklusiva bostadsrätter. Enligt en tidningsartikel i Sydsvenskan så ska bolaget Klosterkällan AB ha hotat Lunds kommun med krav om skadestånd om projektet försenas ytterligare, men det handlar om ett missförstånd, menar Gustav Lindbladh:

– Vi har inte någon schism med Lunds Kommun, och vi har alltid blivit kompetent bemötta. Det är helt främmande att de skulle riskera en stämning. Projektet bygger på ett samarbete. Vi skulle aldrig kunna realisera våra planer utan kommunens fulla stöd. Om inte Klosterkällan har undertecknat den avsiktsförklaring som ligger till grund, så är det ett förbiseende, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".