Ingemar Simonson, chef för serviceförvaltningen i Malmö, är inte orolig att man ska göra fel igen. Foto: Johanna Hinteregger/Sveriges Radio
Malmö

Upphandlingsskola för att undvika misstag

1:07 min

Malmö stad lär av sina misstag. I vintras blev det via ett anonymt brev känt att det inte skett någon offentlig upphandling om vilket företag som skulle sköta snöröjningen. Nu utbildas personalen.

Malmö gav uppdraget till ett lokalt företag utan att utannonsera först. Nu har man utbildat dina anställda så att samma sak inte sker igen. 

Serviceförvaltningen i Malmö stad har under våren och sommaren intensivt arbetat fram tre handlingsplaner. Förvaltningen kallar dem för Risk, Upphandling, och Utbildning.

Kommer inte ske igen
Ingemar Simonson, chef för serviceförvaltningen i Malmö är nöjd med handlingsplanen och är inte orolig för att det ska hända igen.

– Dessa tre delar ska hjälpa oss att säkerställa att vi lever upp till de krav som ställs på oss. Vi är väldigt bekväma med denna handlingsplan.

De anställda på Kommunteknik har bland annat fått utbildning i hur lagen om offentlig upphandling går till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista