Skåningar snart i orkanens öga

Under dagen väntas orkanen Frances dra in över Florida. USA:s president Bush förklarade i går delstaten som katastrofområde. Två av dem som nu är beredda på att under eftermiddagen hamna i stormens öga är 22-åringarna Fredrik Jansson och David Gunnarsson från Båstad. De läser på universitet i staden Lake Wales söder om Orlando i Florida.

David Gunnarsson säger att det redan har börjat blåsa upp lite mer. 

–Det senaste nu är att själva ögat ska vara här klockan åtta imorgon bitti. Det blir ju klockan två svensk eftermiddag, säger David Gunnarsson.

Vad har ni fått för besked om hur ni ska agera?

Ja, de har inte gått ut med någon evakueringsorder alls för oss här inne i landet. Det är svårt att ta sig härifrån också - bensinen är slut och folk är helt tokiga. Vägarna är proppfulla, för folk evakueras från östkusten och upp mot oss.

Är du rädd?

Ja, lite grann är man faktiskt, när man ser vilka krafter det är. Den kan förstöra otroligt mycket, säger David Gunnarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".