Gustav Adolfskolan läggs ner

Gustav Adolfskolan läggs ner. Det beslutet togs med majoritet i ett extrainsatt kommunfullmäktige igår kväll. Sista ordet är ännu inte sagt menade vänsterpartiet, folkpartiet, kristdemokraterna, miljöpartiet och även Sverigedemokraterna som var emot beslutet.

Kommunstyrelsens ordförande, socialdemokraten Tomas Nordström, var däremot nöjd med utslaget.

–Det är bra att de som har protesterat nu vet vad som gäller. Många är oroliga för att det inte har fattats något beslut, och för att man inte vet vad som gäller. Sedan har vi respekt för dem som har andra uppfattningar och tycker sig ha bättre idéer och lösningar, men nu är det en majoritet för det här beslutet och en majoritet som tror att det här är det bästa vägvalet vi har gjort, vad det gäller skolorna, säger Tomas Nordström.

Diskussionen om nedläggningen av Gustav Adolfskolan har pågått sedan elfte december förra året, då bildningsnämnden tog beslutet. Ärendet har sedan varit uppe i länsrätten i Skåne, och domen där var att frågan borde avgöras i kommunfullmäktige.

Länsrätten dom överklagades och ska nu avgöras i kammarrätten, men för säkerhets skull togs diskussionen också i kommunfullmäktige, och beslutet blev alltså att Gustav Adolfskolan ska läggas ner.

Partierna som är emot en nedläggning kommer emellertid inte att ge sig. Peter Ahlbom, vänsterpartistiskt kommunalråd, menar att ärendet hanterats felaktigt rent juridiskt och kommer nu att överklaga beslutet till länsrätten.

Maria Winberg Nordström, kommunalråd för folkpartiet, är inne på samma linje och säger, att även folkpartiet kommer att agera för att få till en ändring av beslutet.

–Ja, vi får ju fundera nu vad vi ska göra, för vi hade ju ett alternativ vad det gäller att fylla tomma skollokaler, och vi kommer att föra fram det igen, för det kommer bli fler skolor som blir föremål för nedläggning. Det har ju framgått av vad man har sagt från socialdemokraternas och moderaternas sida, säger Maria Winberg Nordström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista