Polisen nekar till brott

Den polisman som står åtalad för två fall av misshandel under EU:s finansministermöte i Malmö i april 2001 nekar till brott. Han accepterar att han utdelat ett knytnävsslag i det ena av fallen, men säger sig inte känna till det andra.
- Min klient anser att det polisiära våld som utdelades var adekvat i den situation som uppstod, säger polismannens advokat Leif Silbersky till P4 Radio Malmöhus. I det andra fallet av misstänkt misshandel var polismannen inte alls inblandad, säger Leif Silbersky: - När vi tittar på videon kommer jag kunna demonstrera att det är en helt annan polisman som är inblandad, säger han. - När det gäller den första åtalspunkten kommer vi att kunna se på videon att det inte är så oskyldigt som åklagaren gjort gällande. - Även den som påstår sig ha blivit misshandlad har agerat på ett sådant sätt att han får acceptera att han hamnat i den situation han gjort, säger advokat Silbersky.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista