Flera bränder i Landskrona i natt

En stuga på Kopparhögarnas koloniområde i Landskrona brann natten till torsdagen ner till grunden. Stugan var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.

– Det var en fullt utvecklad brand när vi kom dit, en relativt stor timmerstuga som det brunnit i, säger Tommy Nilsson, brandmästare i Landskrona.

Fanns det någon person kvar inne i stugan?
– Vi är inte riktigt säkra på det än, vi har inte fått tag på ägaren till stugan än men polisen undersöker det så vi får avvakta,

Branden är släckt men räddningstjänsten kommer bevaka brandhärden under förmiddagen.

Vad kan du säga om brandförloppet?
– Det är svårt att säga i och med att branden var fullt utvecklad när vi kom hit men den har med all säkerhet börjat som en del andra bränder här på baksidan av en utealtan, men polisens tekniker får undersöka det under dagen, säger Tommy Nilsson.

Bara ett par minuter efter larmet om branden i kolonistugan upptäcktes ytterligare en brand i en förrådsbod på en gata i närheten av koloniområdet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".