Fler frågetecken kring Allsportsbiz

Det danska företag som äger Allsportsbiz, som utvecklar den nya ishallen i Lund, kan inte visa upp några tillgångar. Bakom Allsportsbiz står en inaktiv amerikansk fond och nu visar det sig alltså att inte helller företagets ägare kan visa upp någon verksamhet eller något kapital.

Det är det danska företaget Mesibo som i maj i år köpte svenska Allsportsbiz. Danska Mesibo grundades av den före detta danska EU parlamentarikern Christian Rovsing men köptes i juni 2002 av Eslövsbon Jan Johansson för 150 000 kronor. Samma kapital som Rovsing startade Bolaget med.

Svaga resultat
Men sedan dess har inte mycket hänt. Eller rättare sagt ingenting. Bolagets resultat år 2002 är minus 40 kronor och år 2003 är resultatet noll. Men i våras köpte alltså Mesibo svenska Allsportsbiz. Mesibos uppgift ska vara att förvalta de miljarder som skall investeras från den USA baserade fonden CQZ. CQZ drivs från en bar i Queens i New York och fonden är enligt amerikanska myndigheter även den är inaktiv.

Har fått garantier
Allsportsbiz VD, före detta ishockeylaget MIF Redhawks VD, Sven-Åke Wikers vill i nuläget inte göra något uttalande men säger till P4 Radio Malmöhus att han har fått garantier av Jan Johansson att pengarna som ska användas till investeringarna verkligen finns.

Involverade i flera stora projekt
Allsportsbiz grundades så sent som i den 26 maj men är redan involverade i flera stora projekt runt om i Sverige, från Leksand i norr till Tomelilla i Söder. Företagets affärsidé är att bygga, renovera och driva sportanläggningar. Sammanlagt ska man göra investeringar för cirka 1,7 miljarder kronor. Men var de pengarna ska komma ifrån är alltså ännu inte redovisat.

Möte om framtiden pågår
På fredagseftermiddagen hålls ett möte mellan Allsportsbiz och Lunds kommun där man ska besluta hur projektet med den nya ishallen ska fortsätta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista